Trouwen in Italië, liefde, zon en prachtige natuur

Trouwen in Italië… Klinkt dat niet als muziek in je oren? Heerlijk eten, een prachtig landschap en natuurlijk heel belangrijk, de zon!

Afgelopen winter ben ik naar Italië geweest om een aantal trouwlocaties te bezoeken met een aanstaande bruid. Wij begonnen vlakbij Rome bij een prachtig middeleeuws dorp dat inmiddels dient als een adembenemende trouwlocatie. Omdat deze locatie echt ooit een dorp is geweest zijn er allemaal verschillende huisjes die je kunt huren. Dit biedt de uitzonderlijke mogelijkheid om met ruim 130 personen te kunnen overnachten. Het is een magisch gevoel om zo’n plek geheel tot je beschikking te hebben en dit te kunnen delen met alle mensen die je lief hebt. Het wordt verhuurd voor minimaal twee nachten. Je hebt de eerste avond een gezellige avond om met zijn allen samen te zijn, te eten en vast te genieten van de voorpret van het huwelijk. Dit geeft de ruimte dat iedereen elkaar kan leren kennen en het bruidspaar ook echt de rust heeft om tijd door te brengen met alle gasten. De tweede dag is het dan zover en vindt de ceremonie plaats. Hier zijn verschillende plekken voor en je bent vrij te bepalen welke plek het best aanvoelt voor jullie, zowel binnen als buiten opties. Na het huwelijk blijft iedereen nog een nacht slapen en de volgende ochtend kan iedereen samen aan de ontbijttafel napraten en nagenieten van de avond ervoor. Deze locatie staat absoluut in mijn top 3 van plekken in Italië. Bekijk de locatie hier.

Vanaf Rome zijn we doorgereden naar het Zuiden, Puglia. Een heel ander landschap en een totaal andere stijl qua locaties. Het zuiden van Italië is tropischer en de locaties zijn iets strakker en een tikkeltje kitscherig. Ook hier hebben we een paar prachtige plekken gezien. Één van de locaties had een stuk land van een paar hectare met honderden fruitbomen waar zij de lekkerste gerechten en drankjes mee maken. Dit was ook zeker een pluspunt! Bij deze plek zit geen accommodatie, maar er zijn airbnb’s in de buurt te vinden waar alle gasten zouden kunnen verblijven. Voor het bruidspaar zelf is er een prachtig appartement. Kijk hier zelf wat je ervan vindt!

Vervolgens ben ik alleen verder gegaan naar Toscane om daar nog een aantal locaties te bezoeken. Weer een totaal andere omgeving met een unieke en eigen sfeer. Toscane heeft de magie van authenticiteit en puurheid. Mijn favoriete plek heb ik daar dan ook ontdekt. Een waanzinnig eco hotel op het topje van een berg met een uitzicht waar je uren bij weg kan dromen. De ceremonie vindt ook plaats op hun terras waar je uitkijkt over het hele dal. Ik werd verliefd op deze plek en kan dit zeker aanbevelen. Hier kun je met maximaal 45 personen overnachten, maar in de buurt zijn er airbnb’s te vinden of kleine hotels. Deze prachtige locatie kan je hier zien.

Het klinkt misschien ingewikkelder dan het eigenlijk is, trouwen in het buitenland, maar het valt allemaal heel erg mee! Ook qua kosten hoef je helemaal niet heel veel duurder uit te zijn dan wanneer je een bruiloft organiseert in Nederland. Bij de meeste locaties in Italië liggen de prijzen voor het diner en feest rond de €110,- per persoon (incl. drank). Sommige locaties berekenen nog extra huurkosten voor de locatie en anderen houden alleen bij de kosten per persoon. Als de gasten hun eigen vervoer en accommodatie betalen kan je voor €20.000,- een bruiloft vieren met ongeveer 100 gasten, alle kosten meegerekend, zoals uitnodigingen, bloemen, dj en styling.

Belangrijk is vooral dat logistiek alles goed wordt geregeld en dat het voor de gasten makkelijk en overzichtelijk wordt gemaakt om te komen en ergens te verblijven. Daarom is het handig dit voorwerk goed te doen en alle mogelijke opties te kunnen bieden wat betreft vervoer en verblijf. Hoe makkelijker je het maakt, hoe eerder de meeste mensen de stap zetten om naar het buitenland te gaan voor jullie bruiloft. Wij zijn er natuurlijk om jullie hierbij te helpen.

Voor al jullie vragen hierover kun je contact met mij opnemen!

Liefs,

Zarah

zarah@wickedwedding.com

Om onze vorige blog te lezen klik hier