Hoe wordt jullie bruiloft uniek?

Er zijn zoveel verschillende manieren, locaties en landen om te trouwen. Hoe zorg je er nou voor dat jullie bruiloft echt uniek is en bovenal persoonlijk?

  1. Wat je vaak ziet is dat locaties standaard trouwpakketten aanbieden. Je komt ergens binnen en zij hebben jullie hele bruiloft al klaar liggen en uitgestippeld. Dit is iets dat ik nooit heb begrepen. Hoe kan je nou een kant en klare bruiloft hebben terwijl dit ongeveer één van de meest persoonlijke evenementen is van je leven. Het zou een weerspiegeling moeten zijn van wie jullie samen als stel vormen en waar jullie voor staan. Op wat voor manier je ook besluit te trouwen, je kan er altijd voor zorgen dat het wel echt jullie bruiloft is en niet die van de locatie.

Hoe zorg je ervoor dat jullie bruiloft wel uniek is?

  1. 2. Het kan handig zijn om te beginnen met een brainstormsessie om alle ideeën op papier te krijgen. Soms worden dingen pas helder als je ze opschrijft en vaak ontstaan er ook nieuwe ideeën tijdens dit proces. Wij volgen bepaalde methodes om zo’n brainstorm tot stand te brengen en tot de kern te komen. Je zult erachter komen welke onderdelen eruit springen en waar jullie het overduidelijk eens over zijn. Dit gaat verder dan alleen de basis van de bruiloft zoals het aantal gasten en de locatie, maar over wat er dieper in jullie zit en ook naar voren moet komen tijdens de ceremonie of het feest.
  2. Aan de hand van de brainstorm kan je gaan bepalen wat er belangrijk is voor jullie dus hoe de locatie bepaald kan worden. Willen jullie een meerdaagse bruiloft of één dag?

Lange side note:

Het mooie aan een meerdaagse bruiloft is dat alle gasten nog meer worden meegenomen in deze belevenis en er een andere sfeer ontstaat tussen de mensen. Daarnaast is het voor het bruidspaar ook erg fijn dat zij echt de tijd hebben te genieten van alles en met iedereen te kunnen praten. Er is geen gevoel van haast, maar gezamenlijk leef je naar het moment toe hetgeen ook een bijzondere touch geeft aan het geheel. Zelf heb ik als gast op een huwelijk wel eens ervaren dat het voelde als een soort ‘in and out’ zodat het kan worden afgestreept. Tijdens meerdaagse huwelijken heb ik mooie banden zien ontstaan, mensen die elkaar niet leren kennen hebben meer tijd te connecten en nemen dan ook de moeite contact te maken met elkaar op een dieper niveau dan even kort op de dansvloer bijvoorbeeld. Je creëert een bepaalde magie doordat iedereen er is met liefde voor dezelfde mensen op die plek aanwezig is en het vieren van de liefde überhaupt maakt iets los bij mensen.

Einde side note.

3. Een buiten of binnen locatie? Jullie kunnen de vormgeving bepalen voor de uitnodiging, misschien is er wel een bepaald thema uit de brainstorm ontstaan? Dit hoeft geen extreem thema te zijn, maar kan ook dat jullie het beide heel belangrijk vinden dat er veel groen is en planten zijn. Dit zou je dan helemaal kunnen doortrekken in de save the date, de uitnodiging, locatie, maar ook styling, catering en zelfs performances. Op deze manier zet je een mooi geheel neer en kies je iets uit dat voor beide belangrijk is. Ik heb nu planten als simpel voorbeeld gebruikt, maar dat kan natuurlijk van alles zijn en hoeft ook niet één ding te zijn. Waarschijnlijk zijn er meerdere dingen die jullie belangrijk en mooi vinden in het leven. Het is dan dus tof om daar echt iets mee te doen, zodat dit blijft terugkomen door het geheel van begin tot eind. Ook is dit iets waar jullie vrienden en familie jullie waarschijnlijk aan zullen herkennen en je creëert meteen iets dat uniek is voor jullie.

Als jullie de locatie en enigszins de kernpunten hebben bedacht kan je door naar de invulling.

  1. 4. De locatie geeft uiteraard een goed beeld van wie jullie zijn. Je kunt prachtige locaties kiezen die een bepaalde stijl hebben, maar daarnaast wel de ruimte bieden om er je eigen draai aan te geven. Je kunt ook locaties kiezen die geen officiële trouwlocaties zijn en daarom een hele andere look & feel hebben dan de standaard trouwlocaties. Kies bijvoorbeeld een landgoed of boerderij uit die wij zelf kunnen omtoveren tot jullie eigen paradijs voor die dag. Wil je toch een echte trouwlocatie is daar natuurlijk erg veel variatie in en zijn er veel plekken met een rustige stijl zodat je niet wordt overheerst door de smaak en het gevoel van de locatie zelf. Daarnaast bieden plekken in het buitenland, zoals bijvoorbeeld Italië, Portugal en Kroatië, ook weer veel mogelijkheden om een bijzonder feest te creëren. Je hebt hier prachtige natuur, mooie uitzichten en ook hier kan je zelf invulling geven aan hoe je wilt dat de locatie eruit komt te zien voor jullie bruiloft.
  2. 5. Styling. Dit is een erg belangrijk onderdeel waar vaak te weinig aandacht aan wordt besteed of zoals ik eerder zei, de locatie heeft al een stylingplan klaarliggen. Je kan door kleine details of juist door groots uit te pakken met decoratie heel erg je eigen gevoel geven aan de setting van de bruiloft. Jullie persoonlijkheden kunnen hierin totaal tot leven komen en je kunt de gasten meenemen naar die sfeer en beleving op die dag. De styling kan vorm krijgen van de bloemen die je uitkiest voor op tafel, tot aan de foodtrucks, verlichting, dj booth, de bar en andere details die een bepaald beeld overbrengen.

Er zijn dus genoeg punten om over na te denken en ervoor te zorgen dat jullie je eigen unieke bruiloft zullen hebben. Wij helpen er graag bij!